Skip to main content
Blog

Z pradláků youtubeři? Proč ne!

Vzdělávání v oboru praní a čištění, to je téma diskutované řadu let. Odborníků máme v Česku spousta, to je bez debat. Jenže když je oslovíte s nabídkou pravidelné spolupráce na vzdělávacích akcích, do rolí školitelů se příliš nehrnou. Raději se svému oboru přímo věnují, než o něm mluví. Taková je naše zkušenost.

Také tohle byl jeden z důvodů, proč se před dvěma lety Asociace prádelen a čistíren chopila příležitosti a přidala se společně s dalšími evropskými asociacemi do projektu s pracovním názvem Educate! Na jeho konci – v roce 2021 – má být mobilní aplikace, která bude sloužit jako vzdělávací platforma právě pro pracovníky prádelen a čistíren. Bude volně přístupná všem. Něco takového tu chybí! Mezi partnery z Německa, Belgie a Švédska, dostala česká asociace důležitý úkol. Zabezpečit vzdělávací videa, která budou nezbytnou součástí této výukové platformy. Teorie je totiž hezká věc, ale vidět věc na živo, to je nutnost, která platí i pro náš obor.

V pracovní skupině projektu Educate! jsme o podobě videí vedli řadu debat. Jak mají videa vypadat? Kdo v nich má účinkovat? Kde vzít videa, která nebudou příliš složitá a zároveň budou bavit? Ano, jistě bychom mohli nechat natočit poutavá videa s dokonalým obrazem a zvukem, ale náš rozpočet není bezedný a navíc si přiznejme: takových perfektně propracovaných videí vidíme dnes a denně všude kolem nás spousta, takže už nemají takovou sílu někoho nadchnout.

A tak přišel nápad na natáčení takových videí, ve kterých budou pracovníci prádelen a čistíren účinkovat sami. Přiznáváme, byli jsme k tomu nápadu zpočátku nedůvěřiví. Ale čím víc jsme nad tím přemýšleli, tím víc nám tato myšlenka dávala smysl. A tak prosíme pracovníky prádelen a čistíren o spolupráci. Oslovte nás a natáčejte s námi videa, ve kterých budete hrát hlavní roli. Učte se tak jeden od druhého a posilujte svoje sebevědomí. Protože Vaše práce je důležitá!

Asociace prádelen a čistíren

JAK SE VZDĚLÁVAJÍ PRACOVNÍCI PRÁDELEN A ČISTÍREN? DÍKY E-WASHBOARD!