Skip to main content
Novinky

Konečná podoba online vzdělávání se bude řešit v Belgii

Zástupci klíčových partnerských organizací pro vývoj platformy E-Washboard se připravují na workshop v Belgii. Zúžený tým expertů, ve kterém má zastoupení také Asociace prádelen a čistíren, se sejde poslední červencový týden v Gentu, kde bude společně řešit nejen obsah připravovaných modulů, ale zároveň finální podobu unikátní vzdělávací platformy pro pracovníky prádelen a čistíren.

Vedle APaČ patří mezi klíčové partnery projektu také německá asociace textilní péče DTV (v zastoupení Daniel Dalkowski), belgická asociace FBT (v zastoupení Fred Dormaels) a vzdělávací institut HeurekaNet (v zastoupení Lutz Siemer). Tým v tomto složení v současné době provádí poslední úpravy modulů na základě výsledků testování se zaměstnanci prádelen a čistíren.„V Gentu budou všechny moduly podrobeny hromadné analýze, abychom je co nejvíce sjednotili. Nejdůležitější je, aby byla výsledná podoba jednoduchá a tím pádem uživatelsky přátelská. Jen tak se na naši platformu budou pracovníci prádelen a čistíren vracet,“ komentuje manažerka projektu Monika Býmová.

Srpen bude pro tým vývojářů ve znamení překladu. Všechny moduly totiž musí být k dispozici v pěti jazycích. APaČ zodpovídá za české a anglické překlady. Mezi další jazyky budou němčina, francouzština a vlámština. „Překlady v těchto jazycích jsou v zadání evropského projektu od začátku jako povinné. Do budoucna se však počítá s dalším vývojem platformy. Pro nás to znamená, že za českou stranu budeme určitě usilovat také o ukrajinštinu,“ dodává Monika Býmová.

Asociace prádelen a čistíren ČR, z.s.

Nahlédněte do připravovaného online vzdělávání na www.e-washboard.eu

Educate! je projekt financovaný ze zdrojů Evropské Unie, do kterého jsou vedle APaČ zapojeny také asociace z Německa, Belgie, Švédska, evropská organizace ETSA a vzdělávací institut HeurekaNet. Šest pracovních týmů zahájilo práci na projektu s názvem „Educate!“ na podzim roku 2018 v rámci programu ERASMUS+.

Produktem tohoto projektu je online vzdělávací platforma s názvem E-Washboard – česky E-Valcha. Jde o komický protiklad snažení tohoto projektu, kterým je vyvinout vzdělávací platformu, která ukáže náš obor v moderní době – tedy digitalizovaný a automatizovaný. Spuštěný bude v září 2021 a bude přístupný zcela zdarma.