Skip to main content
Novinky

Antivirus B končí

Příspěvek B z programu Antivirus od ledna končí. Rozhodla o tom vláda, která ještě doplatí podporu za listopad a prosinec. Příspěvek je určen pro podnikatele při omezení výroby a  služeb kvůli výpadku poptávky, personálu či surovin. Dorovnává 60 procent náhrady mzdy do 29 tisíc korun. Minulá vláda schválila, že příspěvek budou firmy moci čerpat od začátku listopadu do konce února.

Nová vláda tento krok zdůvodňuje tím, že chce prověřit, zda byly prostředky v tomto programu vynakládány efektivně. Ministerstvo práce a sociálních věcí proto provede analýzu nastavení parametrů a posouzení efektivity režimu Antivirus B. Ten je určen pro refundace, kdy je zaměstnanec na překážce v práci ze strany zaměstnavatele kvůli dopadům epidemie koronaviru, jako jsou omezení odbytu či omezení dodávek výrobních vstupů.

Antivirus B obnovil na konci listopadu 2021 předchozí Babišův kabinet. U zaměstnanců, kteří se ocitli v režimu překážky v práci na straně zaměstnavatel, stát zaměstnavateli proplácel 60 procent výše náhrady mzdy zaměstnanci včetně povinného pojistného, a to až do výše 29 000 Kč měsíčně. Nově stanovené druhé období uznatelnosti výdajů mělo původně trvat od 1. listopadu 2021 až do 28. února 2022.

Více informací najdete na webových stránkách Ministerstva práce a sociálních věcí ZDE.

Asociace prádelen a čistíren ČR
www.podnikatel.cz