Skip to main content
Novinky

Texcare se letos neuskuteční. Dodavatelé zrušili účast.

Přední dodavatelé pracích a čistících technologií využili na pozadí pandemie koronaviru bezplatný termín zrušení jejich účasti na mezinárodním veletrhu Texcare International 2021 a stornovali svou účast. Poradní rada předního světového veletrhu péče o textil následně doporučila zrušení celého letošního ročníku, který se měl konat na přelomu listopadu a prosince 2021 v německém Frankfurtu, protože jeho úspěch již nelze zaručit.

S ohledem na koronavirovou krizi počátkem letošního roku organizátor veletrhu Messe Frankfurt nabídl vystavovatelům veletrhu Texcare International možnost bezplatně zrušit svou účast do 3. září 2021. V prvních měsících se celkový výhled jevil pozitivně a do začátku srpna svoje vystavovatelská místa zaregistrovalo na 200 společností ze sektoru péče o textil. Přispělo k tomu celosvětově rostoucí tempo očkování i oficiálně schválený koncept ochrany a hygieny Messe Frankfurt. Společnosti však změnily názor krátce před výše uvedeným termínem a rozhodly se z akce odstoupit. Důvod je nejistota ohledně budoucího vývoje pandemie.

Kerstin Horaczek, viceprezidentka technologických výstav na Messe Frankfurt k tomu uvádí: „Společně s našimi partnery jsme neúnavně pracovali na tom, abychom na podzim uskutečnili veletrh pro sektor péče o textil Texcare International. Přední mezinárodní veletrh s výrazně omezeným spektrem by však neodpovídal očekávání účastníků této akce jako nejdůležitějšího místa setkání a inovačního centra v tomto odvětví. Proto jsme se rozhodli přijmout hlas poradního sboru a Texcare International 2021 zrušit. Je nám to nesmírně líto. Zároveň jsme vděční za pokračující vysokou úroveň odhodlání, které toto odvětví prokázalo na svém nejdůležitějším veletrhu.“

Veletrh Texcare International ve Frankfurtu nad Mohanem, která se koná každé čtyři roky, sdružuje dodavatele technologie praní a chemického čištění se zákazníky ze segmentů textilních služeb. Messe Frankfurt v letošním roce nabízí sektoru péče o textil dalších několik akcí. Ruští experti z této oblasti se 15. září setkají na fóru Texcare Forum Russia v Moskvě. 27. září 2021 pořádá Messe Frankfurt France veletrh Texcare Forum Nantes. I v tomto roce společnost Texcare Asia & China Laundry Expo, přední asijský veletrh péče o textil, otevře své brány v Šanghaji od 22. do 24. prosince. Na Clean Show, největším veletrhu péče o textil na americkém kontinentě, který pořádá také Messe Frankfurt, představí průmysl své nejnovější inovace a vývoj v Atlantě od 30. července do 2. srpna 2022.

Více informací naleznete ZDE.

Messe Frankfurt
Asociace prádelen a čistíren
Foto: Messe Frankfurt