Skip to main content
Novinky

Vláda rozhodla o rozvolnění služeb a obchodů

Vláda ve čtvrtek rozhodla o definitivním otevření maloobchodu od pondělí 10. květnaZahrádky restaurací se podle vicepremiéra Karla Havlíčka budou moci otevřít další pondělí 17. května. A to za předpokladu příznivého vývoje poklesu nakažených dle nového harmonogramu rozvolnění.

Již dříve bylo rozhodnuto, že od příštího pondělí 3. května otevřou kadeřnictví, holičství, kosmetické salony, pedikúry a manikúry, masáže a další podobné služby. Tzv. služby péče o tělo společně i služby péče o zvířata budou umožněny za podmínky, že se každý člen personálu věnuje jen jednomu klientovi, mezi zákazníky budou alespoň dvoumetrové rozestupy a každý z klientů se prokáže platným negativním testem na covid-19, případně ukončeným očkováním nebo dokladem o prodělané nemoci v posledních nanejvýš 90 dnech.

Částečně se uvolní i provoz lázeňských zařízení. Lázeňskou léčebně rehabilitační péči bude možné poskytovat, pokud bude alespoň částečně hrazena z veřejného zdravotního pojištění nebo je poskytována pacientovi, který prodělal laboratorně potvrzené onemocnění covid-19, uplynula u něj doba nařízení izolace a od prvního pozitivního POC antigenního testu na přítomnost antigenu viru SARS-CoV-2 nebo RT-PCR testu na přítomnost viru SARS-CoV-2 neuplynulo více než 90 dní.

Asociace prádelen a čistíren ČR
Vláda.cz
Seznamzprávy.cz
Foto: Zdeněk Porcal, Studio Flusser