Skip to main content
Novinky

Cvičení v prádelnách a čistírnách

Důsledkem fyzicky náročné práce v prádelnách a čistírnách jsou často bolavá záda či nohy. Asociace prádelen a čistíren se proto vypravila s profesionálním fitness trenérem do jihlavské prádelny poradit a ukázat místním zaměstnancům, jak ulevit svému tělu po náročné směně.

„Jsem hrdá na to, že jsme mezi připravované výukové moduly zařadili témata jako například osobnostní rozvoj nebo péče o tělo po fyzicky náročné práci. Zaměstnanci v prádelenských provozech oceňují, že projevujeme zájem o jejich fyzickou i duševní pohodu a byli rádi za každou radu, kterou od trenéra dostali,“ říká manažerka projektu Monika Čuhelová. Cviky pro pracovníky prádelen a čistíren budou součástí online vzdělávání s názvem E-Washboard, které Asociace prádelen a čistíren připravuje s evropskými partnery za finanční podpory EU.

Asociace prádelen a čistíren

E-Washboard je projekt financovaný ze zdrojů EU, do kterého jsou vedle APaČ zapojeny také asociace z Německa, Belgie, Švédska, evropská organizace ETSA a vzdělávací institut HeurekaNet. Výsledkem projektu bude online vzdělávání pro pracovníky prádelen a čistíren na webových stránkách i v mobilní aplikaci. A to v řadě jazykových mutací, včetně češtiny. Spuštění vzdělávací platformy je plánováno na rok 2021. Přístupná bude zdarma.