Skip to main content
Novinky

Součástí online vzdělávání bude i péče o zdraví pracovníků

Mezinárodní projekt E-Washboard v posledních měsících udělal důležitý pokrok. Představil nové logo, pod kterým bude nově vznikající platforma online vzdělávání existovat a pod kterým bude také prezentována potenciálním partnerům a sponzorům. Vývojáři projektu, mezi které patří také naše Asociace, dále odsouhlasili seznam vzdělávacích modulů, které budou tvořit obsahovou kostru celého projektu.

„Udělali jsme důležitý krok, který celý projekt posouvá do jeho nejdůležitější fáze,“ říká manažerka projektu Monika Čuhelová. V seznamu modulů se objevuje také digitální dovednosti, osobní rozvoj a péče o fyzické a duševní zdraví. „V posledních měsících jsme hodně debatovali o tom, zda se soustředit pouze na vzdělávání v oblasti teorie a praxe samotného praní a čištění, nebo chceme i něco navíc. Osobně jsem velmi ráda, že jsme se nakonec shodli na tom, že moderní vzdělávání má mít jistý přesah. Česká asociace bude právě některé z těchto speciálních modulů vytvářet, o to větší zodpovědnost cítíme.“

VZDĚLÁVÁCÍ MODULY PROJEKTU E-WASHBOARD

1. Základ digitálních dovedností
2. Péče o fyzické a psychické zdraví 3. Osobní rozvoj
4. Osobní a firemní vzhled
5. Komunikace
6. Příjem prádla
7. Třídění prádla
8. Dávkování
9. Příprava strojů
10. Příprava detergentů
11. Plnění pracích a čistících strojů
12.Cílené používání detergentů
13. Programování pracích a čistících strojů
14. Vedení záznamu
15. Monitoring pracího a čistícího procesu
16. Vykládání pracích a čistících strojů
17. Základy dokončovacích prací
18. Žehlení
19. Mandlování
20. Sušení
21. Finišování
22. Lisování prádla

Asociace prádelen a čistíren, ČR

E-Washboard je projekt financovaný ze zdrojů EU, do kterého jsou vedle APaČ zapojeny také asociace z Německa, Belgie, Švédska, evropská organizace ETSA a vzdělávací institut HeurekaNet. Výsledkem projektu bude online vzdělávání pro pracovníky prádelen a čistíren na webových stránkách i v mobilní aplikaci. A to zdarma v řadě jazykových mutací, včetně češtiny. Spuštění vzdělávací platformy je plánováno na podzim roku 2021.