Skip to main content
Novinky

Prádelny se otevřely médiím

Uprostřed března se otevřely provozy českých prádelen, čistíren a jejich dodavatelů zástupcům médií. Akce byla součástí prvního ročníku Evropského dne otevřených prádelen, který se uskutečnil dle výzvy evropské asociace textilní péče ETSA napříč Evropou, aby šířil povědomí o důležitosti oboru.

V Česku se do akce zapojilo 10 členských provozů prádelen, čistíren a dodavatelských firem. Mezi zástupci médií, která projevila o návštěvu některých z nich zájem, byli Česká televize nebo Deník.

„Dny otevřených dveří nabízejí jedinečnou příležitost nahlédnout do často opomíjeného, ale mimořádně důležitého odvětví péče o textil a upozornit na problémy, které obor trápí. Prádelny a čistírny hrají klíčovou roli s ohledem na zvýšení udržitelnosti oděvního sektoru. Díky novým technologiím se v moderních provozech šetří nejen energiemi, ale i vodou,” okomentovala akci prezidentka Asociace Jana Puškáčová.

Do Evropského dne otevřených dveří se zapojily prádelny také z Velké Británie, Francie, Belgie či Itálie. Své provozy zpřístupnily široké veřejnosti jako formu náboru nových pracovníků.

Některé z českých mediálních výstupů najdete zde:

Události, Česká televize
Deník ONLINE
Deník PRINT

Asociace prádelen a čistíren ČR
Foto: Reprofoto ČT