Skip to main content
Novinky

Předsednictvo zasedalo na Čeladné

Členové předsednictva Asociace se ke svému prvnímu zasedání roku 2023 sešli 9. února na východě Čech, konkrétně na Čeladné. Diskutovali o výstupech z jednání Komise pro průmyslové prádelny, o možnosti zapojení se do nových evropských projektů nebo o programu připravovaného Dne otevřených dveří APaČ.

Nově zvolený předseda Komise pro průmyslové prádelny Jan Chrištof, který ve funkci nahradil pana Milana Poddaného, informoval předsednictvo o plánu na provedení porovnání nákladů mezi domácím a profesionálním praním, vč. ekologické stopy. Představil také finální podobu Oborového indexu nákladů.

Členka předsednictva a zástupkyně APaČ v ETSA Nikola Kašparová prezentovala předsednictvu novinky ze spolupráce v rámci ETSA. Diskutováno bylo možné zapojení Asociace do nového evropského projektu s cílem edukace studentů oděvních oborů v EU o vhodných kombinacích materiálů.

Výkonná ředitelka Asociace Monika Býmová představila předsednictvu plánovaný program Dne otevřených dveří, který se uskuteční v termínech 12. dubna a 2. listopadu v Prádelně a čistírně Jihlava. Cílem networkingové platformy pro výměnu odborných informací mezi zástupci prádelen, čistíren a zástupci českých textilních a oděvních značek a návrhářů, je diskuze o podpoře a rozvoji udržitelné módy v Česku.

Více informací naleznete v zápise ve Vaší emailové schránce a také v členské sekci ZDE.

Zdroj: Asociace prádelen a čistíren ČR