Skip to main content
Novinky

Na INTERCLEAN do Prahy dorazilo na 180 účastníků

První říjnový čtvrtek se odborníci ze sektoru textilní péče sešli po pěti letech v Praze. 27. ročník konference INTERCLEAN hostil OREA Hotel Pyramida Praha. Tradiční akce zaměřená na praní, čištění a pronájem prádla letos přilákala na 180 návštěvníků a potvrdila tak, že patří mezi nejnavštěvovanější akce svého druhu na světě.

Pouze USA, Německo a Velká Británie se počtem návštěvníků svých konferencí zaměřených na profesionální údržbu prádla může rovnat českému INTERCLEANU. Letošní 27. ročník uváděla po mateřské přestávce moderátorka České televize Veronika Kadeřábková.

Přednáškový program odstartovala prezentace nového výzkumu trhu, který Asociace prádelen a čistíren ČR zadala u společnosti NEUBERT Marketing. Společně s prezidentkou Asociace Janou Puškáčovou seznámil přítomné hosty s výsledky výzkumu ředitel této společnosti Robert Neubert, který promluvil také o důležitosti zapojování se do oborových výzkumů. Hlavní ekonom Komerční banky Jan Vejmělek následně promluvil o ekonomickém výhledu z pohledu českých firem na příští rok.

Podnikatelka v IT Alexandra Belingerová v odpoledním programu prezentovala svůj pohled na to, jak umělá inteligence už mění a v budoucnu ještě více změní byznys. Na ni navázala zástupkyně Asociace pro evropská témata Nikola Kašparová s tématy oboru textilní péče v Evropě. Řeč byla zejména o požárech v prádelnách a o projektu GLARE, v rámci kterého vznikne kalkulátor uhlíkové stopy pro prádelny.

Večerní zábavu obstarala bohatá tombola se známým bavičem Jakubem Kohákem. Na toho navázala kapela Necháme to být s výraznou stopou prádelenských společností Chrištof a Pragoperun, ke které se na závěr vystoupení připojili další členové Asociace Patrik Žila ze společnosti Christeyns a Tomáš Hrnčíř z Primusu. K tanci až do rána pak zahrál brněnský DJ Silent.

Součástí hlavního programu konference bylo také odpolední jednání Kolegia, na kterém si přítomní zvolili nové vedení Asociace pro další tři roky. Prezidentský post obhájila Jana Puškáčová. Více informací naleznete ZDE.

Na konferenci letos vystavovaly tyto firmy: Christeyns, Pragoperun, Domus Laundry, Kovoslužba OTS, Dibella, DataExpert, Primus, Cleaning, Professional Support, Lapauw a Alvla.

Asociace děkuje jim a všem hostům a přednášejícím za účast. Velké poděkování míří v neposlední řadě také našim partnerům za podporu v letošním roce: Christeyns, Pragoperun, Elis, Dibella, CHT Switzerland, Alliance Laundry System, Domus Laundry, Cleaning, Kovoslužba OTS, Professional Support a TZÚ.

Kompletní fotogalerii z akce naleznete ZDE. Video připravujeme.

Příští INTERCLEAN se uskuteční 9. října 2025 v Hotel NH Collection Olomouc Congress.

Asociace prádelen a čistíren ČR