Skip to main content
Novinky

Komise pro průmyslové prádelny zasedala v Brně

První letošní zasedání Asociace se uskutečnilo v brněnském hotelu Klajdovka, kde se 23. ledna sešli členové Komise pro průmyslové prádelny. Jednali mimo jiné o možných změnách v dokumentaci pro certifikaci dle oborových specifikací.

Mezi možné změny se zařadil například návrh na sjednocení platnosti certifikátů, které by nově od příštího roku mohly platit jeden kalendářní rok. Pro certifikované prádelny by se tak zjednodušily povinnosti spojené s potvrzováním platnosti certifikátu.

Na programu jednání byly také úpravy pro zkoušku Pracovník/pracovnice provozu prádelny, která v současné době představuje náhradu za tříleté učňovské vzdělání v oboru. Sestavením vhodných úprav se má v letošním roce zabývat nově vytvořená pracovní skupina, jejíž složení Jan Chrištof, Monika Býmová, Zdeněk Kadlčík a Kateřina Marešová bude v březnu schvalovat předsednictvo.

Přítomní členové komise předsednictvu také doporučili předsednictvu jmenování nového člena komise. Tím se v případě schválení stane Daniel Palička (na fotografii výše), který působí od roku 1996 ve společnosti Leastex, a.s. (dříve Renatex, a.s.).

Další témata a podrobnosti z jednání komise naleznete v zápise, který je dostupný v členské sekci. Komise se znovu sejde 15. října 2024.

Asociace prádelen a čistíren ČR